Sadece Dubai’de Görebileceğiniz 10 Çılgın Şey

Your Ads Here

Dubai denilince birçok kişinin aklına, devasa yükseklikteki gökdelenler, lüks, zenginlik, petrol ve arabalar gelmektedir. Peki bunların dışında Dubai’nin ultra lüks yaşamına özgü ve sadece Dubai’de karşılaşabileceğiniz şeylerin neler olduğunu merak ediyor musunuz? Gelin birlikte bu şok edici 10 şeye bakalım.

1. Egzotik Polis Arabaları :

 Eğer konu ne kadar zengin olduğunuzu göstermek ise bu işi Dubaililerden daha iyi yapan kimse yoktur. Bu konuda şehrin polis güçleri de bir istisna değil. Zenginliği ve lüksüyle ünlü Dubai sınırları içerisinde elbette polisler de dünyanın en lüks otomobilleri olan Lamborghini, Ferrari ve Bugatti Veyron marka otomobilller kullanıyorlar.

2. Altın Bankamatikleri :

Dubai denilince aklan gelen belki de ilk şey altındır. Hal böyle olunca Dubai'nin günlük yaşamında bile sık sık altın kaplamalı arabalarla, dişlerle karşılaşmak gayet normal bir hale gelmektedir. Peki genellikle para çektiğimiz bankamatiklerin Dubai'de altın çekmek için kullanıldığını söylesek ne düşünürsünüz? Bu çılgın ve zengin şehirde bankamatikler dünyanın aksine müşterilerine paranın yanında altın hizmeti de vermekte.

3. Köpek Balığı Su Kaydırağı :


 Dubaililerin vahşi hayvanlara olan düşkünlüğünü biliyorsunuzdur. Buna verilecek en uygun örnek ise içerisinde köpek balıklarının bulunduğu bu kaydıraklı havuz. Antik piramitler şeklinde tasarlanmış bu kaydıraktan kaydığınızda kendinizi camdan bir tüp içerisinde buluyorsunuz. Etrafınızda ise hırçın köpek balıkları yüzüyor.

4. Altın Otomobiller :

Muhtemelen hiçbiriniz Dubaili zenginlerin otomobillerini altınla kaplattıklarını söylesek şaşırmazsınız. Dünyanın en pahalı ve lüks otomobillerine sahip Dubaililer bir de otomobillerini altınla kaplatınca gösterişlerine daha fazla zenginlik katıyorlar.

5. Sahilde Deveye Binmek :

 Bir arap şehri olan Dubai'nin günlük yaşamında, Arap kültürüne ait özellikleri de görmek mümkün. Örneğin; Dubai sahillerinde turistler develer üzerinde dolaşmaktalar. Dünyada sadece Dubai'de görebileceğimiz bu manzara şehrin ne kadar sıra dışı olduğunu da kanıtlıyor.

6. Bedava Yemek :


 Dubai denilince aklınıza zenginlik, lüks, pahalı arabalar gelmesi gayet normal. Ancak Dubai'de dünyadaki diğer ülkelerde olduğu gibi fakirler de yaşamaktadır. Dubaili birkaç şirket de çalışmayan, maddi durumu iyi olmayan kişilere yardım etmek için bedavaya yiyecek dağıtan dükkanlar açmışlardır.

7. Terk Edilmiş Lüks Otomobiller

: Birçok lüks ve pahalı arabanın bulunduğu Dubai'de otomobil vergileri de hayli yüksektir. Aynı zamanda vergi borcunu ödememek diğer ülkeler de olduğu gibi suç olarak kabul edilmektedir. Bu yüzden vergiden kaçmak isteyen birçok Dubaili, her biri bir servet değerinde olan Ferrari gibi lüks otomobilllerini araba mezarlıklarına veya havaalanı otoparklarına çürümeye bırakmaktadırlar.

8. Evcil Hayvanlar :

Dubai'ye özgü bir diğer ilginçlik ise evlerde besledikleri vahşi hayvanlardır. Tıpkı bir kedi bir köpek gibi evlerinde kaplan, yılan, leopar besleyen Dubaililer gittikleri her yere bu vahşi ve hırçın hayvanları da götürmektedirler. Zenginliklerinin bir göstergesi olduğunu düşündükleri bu vahşi hayvanları beslemek son yıllarda çıkarılan yasayla kısıtlanmıştır.

9. Trafik :


Dünyada sadece Dubai'de rastalayabileceğiz bir diğer manzara da trafiktir. Dünyanın en mega şehirlerinde bile trafikte bu kadar lüks otomobili birarada görmeniz imkansızdır. Ancak Dubai'nin hangi trafiğine çıkarsanız çıkın yanyana arka arkaya ilerleyen lüks otomobillleri bir arada görürsünüz.

10. Mega Yapılar :


Dünyanın en zenginlerinin yaşadığı bir şehirde elbette gösterişli mega yapıların olması gayet normaldir. Dünyanın en pahalı ve lüks otellerinden, en yüksek binasına, insan eliyle yapılmış yapay adaya kadar tüm özel yapılarla Dubai'de karşılaşma şansınız var. Peki videomuzu izledikten sonra Dubai hakkındaki fikirleriniz değişti mi? Dubai'ye gitmek ister misiniz?

kaynak: 1
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......