Yanınızda Kimse Yokken İzleyin – Katar Otel Turizminin İnanılmaz Gerçekleri

Your Ads Here





Katar’ın gizli gerçeklerini derlediğimiz ve büyük bir olay yaratan Katar videmuzun ikinci bölümü ile karşınızdayız. Bugüz sizlere Katar hakkında daha önce hiç duymadığınız gizli gerçeklerden bahsedeceğiz. Hazırsanız yazımıza hemen başlayalım.


Başkenti Doha olan Katar'ın tek kara sınır komşusu Suudi Arabistan'dır. Etrafı Basra körfezi ile çevrili olan Katar'ın kuzeybatısında Bahreyn, batı ve güneyinde Suudi Arabistan, doğusunda ise Brileşik Arap Emirlikleri ve kuzeyinde İran yer almaktadır. 2,15 milyon nüfusu olan Katar'ın petrol ve doğalgaz rezervleri sayesinde, kişi başına düşen gelire göre dünyanın en zengin ülkesi olduğunu biliyorunuz. Yönetimsel olarak diğer ürkelerden farklı bir şekilde yönetilen Katar'da 7 ayrı belediyeye bölünmüş bir yönetim bulunmaktadır. Yerlilerinin tamamının müslüman olduğu ve arapça konuştuğu ülkenin, nüfusunun büyük çoğunluğunu ise enerji ve inşaat sektöründe çalışmak için buraya gelen işçiler oluşturmaktadır. Türkiye'den de bir çok insanın çalışmak için tercih ettiği ultra lüks yaşamı ile tanınan Katarın dünyadan sakladığı gizli gerçekleri karşınızda.

Yüzölçümü:


 Arap yarımadası üzerinde küçük bir yüzölçümüne sahip Katar yarımdası üzerine kurulan ülke, arap ülkeleri arasında Lübnan ve Bahreyn'den sonra en küçük üçüncü ülkedir. Ülke'nin yüz ölçümünün çoğu çöllerle kaplı olduğu için, yerleşim sadece bazı şehirlere toplanmış durumda. Yüzölçümü 11.586 kilometrekare olan Katar’da kuzeyden güneye 170 km, batıdan doğuya ise 95 km ilerlendiğinde ülkenin tamamı kat edilmiş oluyor.

Osmanlı:


Katar'ın tarihi ise Türkiye'ye tahmin ettiğinizden daha da yakın. Tarihi Osmanlı devletine kadar uzanan Katar'ın bu günlere gelmesinde Osmanlı büyük rol oynamış. Arap yarımadasındaki bu bölgeyi egemenliği altına lan Osmanlı Devleti, Katar ve çevresini yönetkmek için buraya Bahreyn'li bir vali atamış. 1868 yılında çıkan ayaklanmada ise bu vali geri gönderilmiştir. 1910 yılında İngiliz hakimeyitinin başladığı ülkede 3 eylül 1971 yılında ise tam bağımsızlık kazanılmıştır.

Mutfak:


Ülkeye işçi olarak gelenlerin sayısının ülkenin nüfusunun yarısından fazla olması, bu arap ülkesinin mutfağının da oldukça değişmesine yol açmış. Başta Orta doğu lezzetleri dahil olmak üzere, İtalyan, Türk, Çin ve Avrupa yemeklerini bu ülkede tek bir masada yiyebilirsiniz. Özellikle lüks alışveriş merkezlerindeki restoranlardaki yemekler, fiyatları ve lezzetleriyle dünyanın en iyileri arasında gösterilmektedir. Bu ülkenin geleneksel yemeği ise '' Machbus'' adı verilen pirinç ve etten oluşan yemeğidir.

Havayolu:


 Katar, petrol ve doğalgaz gelirlerinin yanı sıra, ulaşım sektöründe yaptığı artılımlar ile milli gelir elde etmeyi amaçlamaktadır. Bunun en önemli örneği ise dünyanın en büyük havayolu şirketlerinden bir tanesi olan Katar Havayolları'dır. 1994 yılında faaliyete geçen havayolu, 150'den fazla noktaya ve  6 kıtaya gerçekleştirdiği uçuşlar ile dünyanın en hızlı büyüyen havayolu firması haline gelmiştir. Bunun yanı sıra dünynanın en emniyetli havayolu şirketi seçilen Katar Havayolları, aynı zamanda dünyanın en uzun uçuşu olarak bilinen Doha - Auckland uçuşunu gerçekleştiren tek firmadır.

İslam Mimarisi:


 İslam dinine sıkı sıkıya bağlı olan bu ülkede, islam kültürünün yansımasına her köşe başında rastlamak mümkündür. Ancak dışarıdan gelen göçler ve zenginleşme ile birlikte bu islami kültür, modern yapıya uyum sağlamak zorunda kalmıştır. Bunu ise en çok camilerde ve islami yapılarda görmek mümkün. Özellikle geçtiğimiz senelerde klasik cami mimarisinin dışına çıkılarak bir çok modern cami inşa edilmiştir.

Türk Dizileri:


Katar'lıların hayatlarındaki en büyük eğlencelerden bir tanesi ise ilginç bir şekiklde türk dizilerini izlemek. Ülkede yayınlanan türk dizilerinin hayranları olan Katar'lı kadınlar, bu dizileri izleyerek Türkiye'deki gibi bir yaşamın hayallerini kurmaktadırlar. Özellikle bu dizileri izledikten sonra kadınlar, ülkedeki erkeklere türk dizilerindeki gibi davranmaları için baskı kurmuşlar.

Robot Jokeyler:


2022 Futbol dünya kupasına ev sahipliği yapacak olan Katar'da en çok sevilen spor tüm dünyada olduğu gibi Futbol'dur. Fakat Futbol'un dışında bu ülkede sevilen bir spor daha var ki, kesinlikle daha önce böyle bir sporla karşılaşmamıştınız. Robot Jokeylerin kullandığı develerin yarıştığı bu spor Katar'da neredeyse en sevilen sporlardan bir tanesi haline gelmiş. İlk başlarda insanların kullandığı develer, insanların ağırlığından dolayı istenildiği kadar hızlanamıyorlardı. Buna çözüm getimeyi amaçlayan Katar'lılar en sonunda bu develerin üzerine robot koyarak bu soruna bir çözüm bulmuşlar.

Kültür:


Şehirdeki binaların mimarisinden, ziyaret edebileceğiniz müzelere, Katar'da sanata ve kültüre verilen önemi görebilirsiniz. Ülkenin en güzel müzelerinden bir tanesi olan İslami Eserler Müzesi hem barındırdığı eserlerle hem de etkileyici mimarisiyle ziyaretçilere güzel dakikalar yaşatmaktadır. Bunun yanı sıra başkent Doha'nın merkezinde yer alan Katara Kültür Köyü, geleneksel Katar mimarisinin güzide örneklerini görebileceğiniz bir yerdir. Burada yer alan Katar Amfitiyatrosu da dünya çapında gösteriler ve önemli operalara ev sahipliği yapmaktadır.

Hayvanlar:


Katar'ın simgelerinden bir tanesi olan Şahin bu ülke için çok özel bir hayvandır. Özellikle şahinle avlanma günümüzde devam eden en eski geleneklerden bir tanesidir. Babadan oğula geçen bu öğreti, günümüzdeki gençler tarafından severek devam etirilmektedir. Bunun yanı sıra Katar tarihindeki en büyük geçim kaynaklarından bir tanesi de ise istridyelerden sağlanmaktadır. Bu geçim kaynağı için toplanılan istridyrelerin içindeki inciler çıkartılarak yüksek fiyatlara satılırlar. Katar için incinin değeri o kadar büyük ki bugün Doha’da İnci adı verilmiş, bir istiridyenin içi şeklinde yapay bir ada bile vardır.

Ev:


 Katar'da yaşamanın en büyük dezantajlarından bir tanesi de emlak fiyatlarının ateş pahası olmasıdır. eğer bir gün Katar'a taşınıp, hayatınızın geri kalanını bu ülkede geçirmek istiyorsanız uzun yıllar para biriktirmek zorunda kalabilirsiniz. Çünkü bir odalı evlerin aylık kiraları 300 dolardan başlamaktadır. Emlak sektöründe fiyatların bu kadart yüksek olmasının nedeni ise sınırlı sayıda arazinin olmasıdır.

Bekaret Kemeri:


Katar her ne kadar günümüzde modernleşmeye başlasa da, kadınlar için hala baskıcı ve kapalı bir ülkedir. Bekaretin çok önemli olduğu Katar'da söylentilere göre bekaret kemeri kullanılmaktadır. Orta Çağ dönemine kadar dayanan bekaret kemeri ilk başlarda rahipler tarafından bekaret yeminlerinin bir işareti olarak kıyafetlerinin üzerine takılıyormuş. 1500'lü yıllarda ise Haçlıların sefer düzenlemeden önce eşlerine taktıkları bilinmektedir. 17. yüzyıla kadar kadınlar tarafından kullanılan bekerat kemeri, 17. yüzyılın sonlarında tamamen ortadan kalkmıştır. Günümüzde kullanılması kabul dahi edilemeyecek, bu vahşi icadın sadece Katar'da gizlice kullanıldığı iddia edilmektedir.

Spor:


Futblseverlerin en çok beklediği organizasyon olan dünya kupasının bir sonraki durağı tahmin edebileceğiniz gibi Katar. İlk kez müslüman bir ülkede düzenlecek olan Dünya Kupası için yapılan stadyumların bir kısmı şimdiden tamamlanmış. Acncak normal şartlarda yaz aylarında düzenlenmesi beklenen dünya kupası, Katar'daki sıcak havalar yüzünden kış aylarına çekilmiştir. Bunun yanı sıra Katar'ın bu kupanın ev sahipliğini nasıl kazandığı ise hala bütün sırrını korumakta. Yapılan haberlere göre Katar dünya kupası ev sahipliğini rüşvet ve şike sayesinde kazanmış gibi görünüyor.

Tatil Günleri:


 Bir müslüman ülke olan Katar'da iş yerleri çalışma saatlerini namaz saatlerine göre düzenlemektedirler. Bu ülkede çoğunlukla namaz saatlerinde mağazalar ve iş yerleri kapatılmaktadır. Ayrıca Katar'da hafta pazartesi değil pazar günü başlamaktadır. Hafta sonu günleri ise cuma ve cumartesi günleridir. Çünkü cuma namazı sırasında bütün dükkanlar ve mağazalar iki saatliğine kapanıp,  namaz sonrası yeniden açılmaktadır. Bunun yanı sıra bir çok ülkenin aksine Katar'da 1 ocak tatil değildir.

Otel Turizmi:


Petrol ve doğalgaz rezervlerinden gelen zenginlik ile son yıllarda Katar lüks zengin tatilcilerin uğrak noktalarından bir tanesi haline gelmiştir. Tutistlerin bu ülkeyi seçmelerindeki en büyük nedenlerin başında ise ultra lüks oteller, mağazalar ve restoranlar bulunmaktadır. Özellikle başkent Doha'da bulunan Al Jasra ve Al Najada gibi ultra lüks odalara sahip oteller tatilcilerin tercih ettiği otellerin başında yer almaktadır.

kaynak: 1


Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......