İnsanlar Bu Videoyu Görmek İstiyorlar! Pakistan Hakkındaki Şaşırtıcı Gerçekler

Your Ads Here


Resmi adıyla Pakistan İslam Cumhuriyeti, nüfus bakımından dünyanın en büyük altıncı ülkesi konumundadır. Pakistan’ın başkenti ve en büyük şehri olan İslamabat, islam dünyasının en ünlü şehirlerinden bir tanesidir. Urduca’nın resmi dil olduğu bu üke eski bir İngiliz Sömürgesi olduğu için İngilizce ikinci dil olarak konuşulmaktadır.  Güney Asya’da yer alan Pakistan, batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin Halk Cumhuriyeti, doğrusunda ise Hindistan ile komşudur. Bunun yanı sıra Umman Denizi’ne sınırı bulunan Pakistan, sahil kasabalarındaki plajları ile maceracı turistlerin ilgisini çekmektedir. Koyu bir müslüman ülke olan Pakistan’da bir çok farklı ve ilginç geleneğe rastalamak mümkündür. Hazırsanız Pakistan hakkındaki en enteresan bilgileri derlediğimiz yazıya hemen başlayalım.




Gece Hayatı:


Pakistan her ne kadar tutucu ve kapalı bir ülke olarak görülse de gece hayatı Lahor gibi büyük şehirlerde oldukça popülerdir. Gece hayatı dendiğinde akla ilk olarak partiler,barlar ve gece kulüpleri gelse de buradaki gece hayatı bundan oldukça farklıdır. Alkol kullanımının yasak olduğu ülkede, gece hayatı barlar ve kulüpler yerine restoranlarda ve çarşılarda yaşanmaktadır. Ancak zenginler ve gençler tarafından gizlice düzenlenen yer altı partilerinde bu insanların alkol tüketerek eğlendiğini gözlemek de mümkündür. Sadece davetiye üzerine katılabildiğiniz bu partilere gidebilmek içinse zengin olmak zorundasınız.

Düğünler:


Pakistan'daki düğün gelenekleri de tüm dünyadan büyük farkılık göstermektedir. Görücü üsulü evliliklerin yaygın olduğu bu ülkede, erkek tarafından başlık parası veya çeyiz istemek büyük bir ayıp olarak görülür. Buna karşı kız tarafının evleneceği erkek için büyük bir çeyiz hazırlamak zorundadır. Ancak bu çeyiz tahmin ettiğini gibi bir kaç küçük eşyadan oluşmuyor. Kız tarafının, erkek tarafına mal, mülk ve altın vermesi ülkede oldukça normal karşılanmaktadır. Bunun için bir çok fakir erkeğin tek umudu, ailesi zengin olan bir kadın bulup evlenmektir. Ülkedeki düğün törenleri ise genellikle 6 gün sürmektedir. Kına gecesi ile başlayan ilk günün ardından ikinci gün dini bir kutlama yapılır, üçüncü ve dördüncü gün ise müzikli ve kutlamalı büyük eğlenceler düzenlenir. Son iki gün ise gelin ve damadın alilerinin evinde akşam yemekleri yenir.

Saç Bakımı:


Pakistan halkının en ilginç özelliklerinden bir tanesi ise saçlarına duydukları saygıdır. Bu ülkede kadınlar ve erkekler günlerinin bir çoğunu saçlarına yaptıkları bakıma ayırmaktalardır. Zengin veya fakir farketmeksizin özellikle ülkedeki tüm erkeklerin saçlarının joleli olduğunu görebilirsiniz. Neredeyse her köşe başında berber dükkanına rastalayabileceğiniz bu ülkede, aynı zamanda seyyar berberlerde halka hizmet vermektedirler. Ayrıca erkeklerin saçlarına jole dışında zeytinyağı sürdükleri görülmektedir.

Arabalar:


Pakistan'ın bir diğer ilginç özelliği ise ülkedeki toplu taşıma ve yük taşıma araçlarına yapılan boyamalar ve işlemelerdir. Pakistan'ın kültürünü yansıtan bu araçlar, Pakistan'lılar için çok önemlidir. Ülkedeki kamyonlar, kasaları da dahil olmak üzere özenle boyanmaktadır. Bu boyamalarda ise en çok kullanılan resim ise pakistanı simgeleyen bir kuş figürüdür. Otobüsler ve minibüsler, kamyonlar kadar süslü olmasalarda onlar kadar kamyonlar kadar dikkat çekmektedirler. Çünkü tıpkı komşu ülke Hindistan'daki gibi otobüs veya minibüsün üzerinden ve yanlarından taşan ve sarkan yolcular görmek mümkündür.

Medreseler:


Pakistan, islam dinini en güçlü yaşayan ülkelerden bir tanesidir.  Ülkede bulunuan 3 bin civarı medresede 7 ve 18 yaş arasındaki 1 milyon 800 bin kişi eğitim görmektedir. Bunun yanı sıra 11 yıl süren bu dini eğitim yatılı okullarda verilmektedir. Buradaki dersler ise ülkenin en güçlü insanları olan '' Şeyh'ler tarafından verilmektedir.Devlet tarafından korunan bu şeyhler yanlarında onlarca koruma ile gezdiği bilinmektedir. Ülkenin belirli kesimi bu medreselere tepki gösterirken, devlet yetkilileri bu medreseleri desteklemeye devam etmektedir.

Doğum:


Çok geniş bir kültüre sahip olan Pakistan'da doğum geleneği ise çağın gerisinde kalmıştır. Kadın ve erkek arasında bulunan adeletsizliği ve ayrımı görebileceğimiz bu geleneğe göre, erkek çocuk doğduğunda, akrabalar ve dostlar eve çağırılarak, ülkenin meşhur yemekleri gur ve laddu dağıtılır ve eve gelen misafirler bebeğe para takarlar. Fakat bebek kız olursa, kimseye haber verilmez, haberi olanlar ise eve yas tutmaya gelirler. Böyle durumlarda eve toplanan kişiler bir sonraki çocuğun erkek olması için dileklerde bulunurlar.

Beşik Kertmesi:


kaynak: 1

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......