Babalar Kızlarının Kocası Olduğu Bir Ülke || Dünyanın En Gizemli Köyü

Your Ads Here



Kulağa ne kadar garip gelse de  Bangladeş’deki  bu kabilede yaşayan kadınlar babaları ile evlendirilmekteler. Her ne kadar bu durum kadınların hoşuna gitmese de bu gelenekten başka seçecekleri bir yol olmadıkları için kız çocukları bu durumu kabullenmek zorunda kalıyorlar.  Bangladeş’deki Mandi kabilesinde nesiller boyunca gerçekleştirilen bu entresan geleneğin detaylarınna hep bareber bakalım.


Yıllardır ortaya çıkmayan ve gizli kalan bu gelen, geçtiğimiz senelerde 30 yaşındaki Orolo Dalbot adındaki kadının hikayesinin internette yayılmasından sonra dünya gündemine taşınmıştır. Kabiledeki tüm kızların kaderi olan bu durumu yaşamak zorunda kalan Orolo 15 yaşına bastığında babası ile evlenmek zorunda kalmış. Şimdi babasından 3 çocuğu olan bu kadın 15 yıldır bu evliliği devam ettirmekte.
Bangladeşe giden bir gazetecenin röportaj yaptığı bu kadın, dünyayı sarsan röportajında, çök küçük yaşında babasını kaybettiğini ve kendisi çok küçükken annesinin Noten adındaki bir adamla evlendiğini açıklamıştır.
Bu evlilikten sonra, küçük kız 15 yaşına bastığında kabilenin geleneklerine göre üvey babası ile evlenmek zorunda kalmış. Annesinin üvey babası ile evlendiği sırada, geleneklere göre kendisinin de aynı adamlar evlendiğini 15 yaşında öğrenen bu kadın büyük bir şok yaşamış.
Mandi kabilesinde kabul edilen geleneğe göre kız çocuğu olan bir kadın eğer bir adamla evlenecekse bu kız çocuğu kaç yaşında olursa olsun aynı adamla evlendirilir. Fakat bu evlilik kız çocuğu 15 yaşına bastığında resmiyetleştirilir.
15 yaşındayken bu evliliği öğrenen Orolo ilk başta kabilesinden kaçmaya çalışsa da annesi bu durumu kabul etmesi küçük kızın üzerinde büyük bir baskı kurmuş.


Bu sıra dışı ve kabul edilemeyecek geleneğin çıkış noktası da olayın kendisi kadar ilginç ve garip. Dul kadınların evlenecekleri adama bir hediye sunmasını savunan bu geleneğe göre dul kadınların yeni eşlerine kızlarını hediye olarak sunmaları söylenmiştir.
Gerçek babasını kaybettiğinde annesinin 25, yeni eşinin ise 17 yaşında olduğu da belirten bu kadın, annesinin yeni biriyle evlenmekten başka şansı olmadığını da sözlerine eklemiştir. Hali hazırda annesi ile evliliğinden iki çocuğu olan bir adamla evlenmeyi hayatı boyunca düşünmediğini de belirten genç kadın, bu geleneğe maruz kaldığı için çok mutsuz olduğunu açıklmıştır.
Geçtiğimiz yıllarda baba - kız evliliklerinin son bulduğu düşünülüyordu. Katolik misyonerlerin Bangladeş'deki 25 bin kişilik bu kabilenin yüzde 90'ını hristiyanlaştırmasından sonra bir zamanlar oldukça yaygın olan bu gelenek şimdilerde bir tabu haline gelmeye başlamış. Ancak resmi rakamlarda bu evliliklere çok fazla rastlanmasa da, hala bazı bölgelerde sayısız baba - kız düğününün yaşandığı biliniyor.
Buraya yeni gelen insanlar bu durumu değiştirmeye çalışıyor. Fakat bu kabiledeki insanlar bu geleneğe karşı sessiz kalarak bu kötü geleneğin sürmesine neden oluyorlar. Özellikle kabiledeki yaşlı insanların bu geleneği savunması, bu geleneğin son bulmasının önündeki en büyük engellerden biri olarak görülüyor.


kaynak: 1
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......