Dünyaca Ünlü Kadın 1 Gece İçin Arap Şeyhinden 10 Milyon Dolar Teklif Aldı ve Kabul Etti

Your Ads Here



33 yaşındaki Suudi Arabistan veliaht prensi, Muhammed bin Selman’ın yükselişi babasının tahta çıkmasıyla başlamıştır. Gitgide daha da güçlenen veliaht taht için tek tek rakiplerini kenara itmiştir. Ancak buna rağmen Selman, İslam dünyasında tartışılan isimlerin başında gelmektedir. Bunun nedeni ise Selman’ın adının karıştığı skandallardır. Gelin yazımızın geri kalanında Selman’ı bu kadar tartışılır bir lider yapan nedenlere daha yakından bakalım.


Suudi Krallığının en genç yönetici olan Selman, Kralın emriyle kendinden yaşça büyük kuzeni Muhammed bin Nayef'in yerine atanarak tahtın varisi ilan edilmiştir. Kral Suud Üniversitesi'nden hukuk alanında lisans derecesine sahip olan veliahtın tahta geçtiğinde ülkesinde büyük değişiklikler yapacağı düşünülmektedir. Aynı zamanda Selman'ın ülkesinin modernleşmesi ve değişimiyle alakalı 2030 yılına dair büyük planları bulunmaktadır. Ayrıca Suudi ekonomisini petrole daha az bağımlı ekonomi haline getirip, ülkeyi turizm yönünden geliştirmeyi de amaçlamaktadır. Uygulamaya geçirdiği reformlarla oldukça konuşulan Suudi Arabistan veliaht prensi, yeni açıklamasında 'Kadınlar kesinlikle eşittir' cümlesini kullanmıştır. Kadınların kıyafeti ve iş gücüne katılım kısıtlamalarını tek tek kaldıran Muhammed bin Selman ayrıca hükümetin kadın ve erkeklere eşit şekilde ödeme yapmayı sağlayacak düzenlemeler üzerinde çalıştığını da söylenmektedir.
Muhammed bin Selman'ın ülkesinde yaptığı değişikliklerden sonra gelin biraz özel yaşamına bakalım. Sare bint Meşhur bin Abdülaziz el-Suud ile evlenen genç veliahtın aynı zamanda 3 çocuğu vardır. Ancak Selman'ın evli ve çocuklu olması onun çapkınlık yapmasına asla engel olmamıştır.
Dünya basınında sık sık yaptığı çapkınlıklarla yer alan Selman'ın çapkınlıklarına örnek verecek olursak ilk sırada Kim Kardashian gelmekte. Her bulduğu fırsatta çekinmeden Kim Kardashian'ı beğendiğini dile getiren genç veliaht Kim Kardashian'la ilgili şunları söylemiştir : 'Kanye West ve şarkılarıyla ilgilenmiyorum ama karısı Kim Kardashian bir hazinedir. Bir partide bir geceliğine yanımda olursa kendilerine 10 milyon dolar ve daha üstünde para veririm' teklifinde bulunmuştur. Elbette bu yorum birçok kişi tarafından ciddi şekilde eleştirilmiştir. Ancak o dönemde Paper dergisine verdiği çıplak pozlarla gündemden düşmeyen Kim Kardashian Suudi arabistan prensi tarafından bir gece için 10 milyon dolarlık teklifi kabul etmiştir.


Kim Kardashian'ın dışında Selman, Amerikan Başkanı Donald Trump'ın kızı Ivanka'yı da çok beğendiğini çekinmeden söylemiştir. Amerika Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner ile evli olan Ivanka aynı zamanda 2 çocuk annesidir.
Özellikle Suudi'lerin ilgi odağında olan Ivanka Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed bin Selman'ın radarına takılmış. Selman'ın Ivanka'ya yapmış olduğu teklif ise tüm dünyayı şoka sokmuştur. Suudi Arabistan'ı babasıyla ve eşiyle ziyaret eden Ivanka, veliaht Selman'ı çok etkilemiş ve Selman tüm bürokratik ve siyasi konuları bir kenara bırakarak Ivanka'ya geçmişte teklif ettiği 100 deveyi 200 deveye çıkarmıştır.
Ivanka'nın harika bir adamın harika kızı olduğunu söyleyen Selman ikimiz de büyük ailelerden geliyoruz ve ondan çocuk sahibi olmak istiyorum diyerek hislerini dile getirmiştir. Ivanka'yla sadece bir gece geçirmek için 200 deve teklif eden Selman'a Trump cephesinden ise henüz bir yanıt gelmemiş.
Çapkınlığının yanında Muhammed bin Selman çok lüks bir yaşam tarzı olduğu içinde sert bir şekilde eleştirmektedir. Buna verilecek en iyi örnek ise, New York Times dergisinin rapor ettiği 500 milyon Euro'luk bir fiyatla, Rus voçyalı kahraman Yuri Scheffler'den Serene Yatı'nı satın almasıdır. Gerçek bir tekne tutkunu alan Bin Selman'ın 440 metrelik Serene model teknesi tek kelimeyle nefes kesicidir.
Lüks teknelerin dışında diğer Suudi zenginler gibi lüks otomobillere de düşkün olan Selman'ın çok sayıda pahalı ve lüks otomobili olduğu bilinmektedir. Hatta altın kaplama otomobillerden oluşan bir koleksiyonu olduğu bile tahmin edilmektedir.
Dünyanın en zenginleri arasında olduğu düşünülen veliaht prens Bin Selman çok lüks yaşam tarzı ve harcamalarıyla da dünyanın en zenginleri arasında olduğunu kanıtlamaktadır. Kamuoyunun geleneksel Suudi prensi algısı; lüks içerisinde yaşayan, gösteriş ve lüks tutkunu Suudi ailesinin mensuplarıdır. Mohammed bin Salman da bugüne kadar büyük ölçüde doğru olan bu algının en büyük temsilcilerinden birisidir.



Peki siz çapkınlıkları ve harcamalarıyla sürekli dünyanın gündeminde olan Muhammed Bin Selman hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşmayı unutmayın.
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......