Japonya düşündüğünüz gibi bir cennet değil! – Japonya Hakkında En Deli Gerçekler

Your Ads Here

125 milyondan fazla nüfusu, kendine has kültürü, muhteşem yemekleri, teknoloji konusundaki başarılarıyla Japonya dünyadaki en ilginç ülkelerden biri. Bugün de sizler için Japonya’nın bilinmeyenlerini listeledik.

1. Tokyo Şehri :

 Japonya'nın başkenti Tokyo, 38 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık metropolüdür. Birçok şehrin biraraya gelmesiyle oluşan metropoller megapolis olarak da adlandırılmaktadır. Tokyo metropolü Tokyo, Kawasaki, Chiba, Sagamihara ve Saitama'dan oluşmakta ve Londra Metropolü'nden çok daha büyüktür.

2. Geyşa :

 Geyşaların kadınlar olduğunu düşünüyorsanız yanlıyorsunuz. Çünkü ilk geyşalar erkekmiş. 13. yüzyılda soytarılar derebeylerine çeşitli konularda tavsiye verir ve saraydakileri çeşitli sanatsal performanslarla eğlendirirmiş. Kadın geyşalar ise 1751 yılında ortaya çıkmış. Sanat çocuğu olarak bilinen 'Geiko' ismiyle anılan kadın geyşaların popülaritesi ise kısa sürede çok çabuk artmış ve erkek geyşaların yerlerini almışlar.

3. Gaz Maskeli Ada :

 Japonya genelinde çok sayıda aktif volkan dağ bulunmaktadır. Bunlardan en etkilisi ise Japonya'nın Izu Adası'nda bulunmakta. Öyle ki bu adaya gidenler aktif volkan nedeniyle gaz zehirlenmesi riskiyle karşı karşıyalar. Bu nedenle Izu Adası sakinleri ve ziyaretçileri gaz maskesiyle dolaşıyorlar. Adada volkandan yayılan gazdaki sülfür seviyesi arttığında adada sirenler çalmaya başlıyor.

4. Birlikte Uyuma Odaları :

 Japonya'da beraber uyuma dükkanları olarak adlandırılan bir kafe türü son yıllarda oldukça popüler hale gelmiş. Sadece erkek müşterilere hizmet veren bu kafelerde cinsel ilişkiye girmemek şartıyla müşterilerin yanlarında bir kadınla uyumalarına izin veriliyor. Bu hizmetin dakikası ise 1000 yen yani 30 tl. Peki kimler bu kafeye giderdi?

5. Tavşan Kafe :

 Japonya'ların bir diğer ilginç özellikleri ise tavşan kafelere sahip olmaları. Tokyo'daki Senso-ji tapınağında yer alan bir kafenin önünde uzun kuyruklar oluşmakta. Bu uzun kuyrukların sebebi müşterilerin kafenin içindeki farklı türdeki tavşanları besleyebilmesi ve onlara sarılabilmesi. Her masanın yanında bir sepet ve içinde tavşan bulunmakta. Dizinize bir battaniye serip tavşanları sevebiliyorsunuz. Peki siz ülkemizde böyle bir kafe olsa oraya gidermiydiniz?

6. İntihar Oranı :

 Japonya cinayet oranının en düşük olduğu ülkelerden biri olsa da intihar olaylarının en çok yaşandığı ülkelerin başında gelmekte. Her yıl 30.000’den fazla insanın ölmesi en çok da iş problemleri ve maddi sorunlardan kaynaklıdır. Japonların intihar için seçtikleri en popüler yerler ise ormanlar ve bu ormanların en popüleri Fuji dağının eteklerinde Aokigahara adı verilen ormandır. Kişiler bu ormana giderek sessiz sedasız ölümün gelmesini beklemektir. Bu orman şimdilerde oldukça popüler bir hale gelmiş ve yerli ve yabancı turistlerin gözde merkezi olmuştur.

7. İnemuri :

 Dünyanın birçok ülkesinde iş yerinde uyursanız muhtemelen kovulursunuz. Ancak Japonya'ysanız durumlar değişiyor. Japon iş kültüründe 'inemuri' yani kısa bir kestirme yapmak zorunlu. Uyumayıp da uyuyormuş gibi yaparsanız bu size ekstra çalışma saati olarak dönebilir. Yani eğer Japonyada çalışıyorsanız, gün içerisinde iş yerinde gönül rahatlığıyla uyuyabilirsiniz.

8. Hayalet Ada :

Japonya'yı ilginç kılan bir diğer özelliği ise hayalet bir adaya sahip olması. Nagazaki'den 15 kilometre uzaktaki Hashima adası 1887 ile 1974 yılları arasında kömür madenleri için kullanılıyormuş. 1959 yılında ise adada 5 bin 259 kişi yaşıyormuş. Fakat petrolün hakim olmasıyla birlikte Japonlar kömürden vazgeçmiş ve adayı terk etmişler. Bundan sonra ise ada hayalet adaya dönüşmüş ve hükümet adayı 2009 yılında turizme açmış.


kaynak: 1
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......