Türkiye'de Tatil Yapılacak En İyi 5 Yer

Your Ads Here

Bahar ayları geldiğinde yaz tatili planları başlar. Erken rezervasyon avantajlarını kaçırmak istemeyen insanlar, harıl harıl tatil yapılacak şehir ve konaklanacak mekan aramaya başlar. Biz de bu yazımızla sizlere Türkiye'de huzurlu bir tatil yapacağınız yerleri derlemek istedik. Haydi başlayalım...

1. Muğla - Datça

Muğla - Datça
Yaz tatili dendiğinde Türkiye toplumunun olmazsa olmazı denizdir. Deniz kenarı bir ilçeye ya da kasabaya gitmek yaz tatillerinde en sık yapılan tercihtir. Muğla ilimizin Datça ilçesi deniz tatili yapmak isteyenler için mutlaka listenin başında yer alması gereken yerlerdendir. Datça; hem doğal güzellikleri ve eşsiz denizi hem de tarihi dokusu ve mekanları ile sizi dinlendirecek ve huzura kavuşturacak bir tatili vaat ediyor. Datça her bütçeye hitap eden konaklama mekanlarını da barındırması nedeniyle pek çok insan tarafından yaz tatillerinde tercih ediliyor. 

2. Antalya - Kaş

Antalya - Kaş
Antalya, ülkemizin en çok turist çeken illerinden birisidir. Hem yabancı hem de yerli turistlerin akınına uğrayan Antalya'da tatil yapmak kimi zaman bu nedenle zor olabilmektedir. Ancak bu kalabalığı göze alanlara önerilecek yerlerden birisi elbette Kaş olur. Ünlülerin de akın ettiği Kaş'ta siz de eşsiz doğal güzellikler ile dolu bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Eğer Kaş'a gitmeye karar verirseniz, turkuaz mavisi suların bembeyaz kumlar ile birleştiği Kaputaj Plajı'nı mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

3. Rize - Ayder Yaylası

Rize - Ayder Yaylası
Her ne kadar çoğunluk farklı düşünse de yaz tatilleri deniz olmasa da olabilir. Özellikle tüm senenin yorgunluğunu temiz hava, sessizlik ve yeşilliğin içerisinde atmak isteyenler için Ayder Yaylası mutlaka seçenekler içerisinde yer alması gerekiyor. Rize'de bulunan Ayder Yaylası, sosyal medyada da büyük bir popülariteye sahip. Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden birisi olan Ayder'in en önemli dezavantajı konaklanacak mekanların sınırlı olması. Ancak günden güne turistik bir yer haline gelmeye başladığı için önümüzdeki yıllarda bu sorunun çözüleceği söylenebilir. 

4. Balıkesir - Ayvalık

Balıkesir - Ayvalık
Balıkesir hem Marmara Denizi'ne hem de Ege Denizi'ne kıyısı olması açısından özel bir öneme sahiptir. Belli ölçüde turistleri de kendisine çekmeyi başaran bu şehrimizin en önemli tatil uğraklarından bir tanesi ise Ayvalık'tır. Akdeniz ve Ege kıyısındaki ünlü yerlere göre biraz daha ucuz bir tatil yapma imkanı sağladığı ve havası biraz daha rahatlatıcı olduğu için pek çok insan tarafından tercih edilmektedir. 

5. Çanakkale - Bozcaada

Çanakkale - Bozcaada
Çanakkale... Ülkemizin belki de tarihsel açıdan en önemli şehirlerinden bir tanesi. Doğal güzellikleri ile de her yaz pek çok tatilciyi kendisine çekmeyi başarıyor. Siz de hem tarih dolu bir yolculuk hem de eğlenceli bir tatil yapmak istiyorsanız Bozcaada'yı tercih edebilirsiniz. 

kaynak: 1
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......