II. Dünya Savaşı Sırasında Aşık Olduğu Kadınla 75 Yıl Sonra Bir Araya Gelen Asker

Your Ads Here

Aşka inanlar için ispat niteliğinde, aşka inanmayanları ise aşka inandıracak bir hikaye paylaşacağız sizinle. Bizim gözlerimizden kalpler çıkaran bu hikaye her yaştan tüm aşıklara ilham olsun. II. Dünya Savaşı’nın ortalarında küçük bir Fransız kasabasına göreve gönderilen Amerikalı genç bir asker ile 18 yaşında genç bir Fransız kızının yıllar sonra bir araya geldiği romantik bir hikaye çünkü bu. Keyifli okumalar.

75 yıllık aşk


Robbins 1944 yılında, şimdi 92 yaşında olan ve Fransa’nın kuzeydoğusunda yer alan küçük bir kasaba olan Briey’de yaşayan Jeannine Ganaye ile ilk tanıştığında 24 yaşında bir askerdi. Çift birbirini görür görmez aşık oldu. Ancak savaş tabi, aşktan ne anlar  İki ay sonra Robbins’e, köyü hızlı bir şekilde terk etmesi ve Mihver Devletler’e karşı savaşmak için Doğu Cephesi’ne gitmesi gerektiği söylendi.

Kader ağlarını örmez mi?:(


1945 yılında savaş nihayet sona erdiğinde Jeannine, Robbins’in bir gün onun için döneceğini umarak temel İngilizce cümleleri öğrenmeye başlamıştı fakat Robbins, Fransa’ya dönmek yerine fırın taburunda görev alarak ülkesine hizmet etmeye devam edebilmek için Amerika’ya döndü. Orada 70 yıllık karısı olan Lillian ile tanıştı ve evlendi. Lillian ve Robbins, Missisipi’de bulunan bir hırdavat dükkanında, tam 50 yıl boyunca yan yana çalıştılar. Lillian 2015 yılında, 92 yaşındayken vefat etti. Bu arada tabii Jeannine de hayatına devam etti ve O da aşık oldu. 1949 yılında evlendi ve beş çocuk annesi oldu.

Mucizeler gerçektir


Her ne kadar yolları ayrılsa ve hayat birbirlerinden ayrı devam etse de Robbins ilk görüşte aşık olduğu Fransız sevgilisini asla unutmadı, Jeannine’in köyde çekilmiş siyah beyaz fotoğrafını on yıllarca sakladı. Bir gün Amerika’daki II Dünya Savaşı Gazileri hakkında yapılan bir belgesel için kendisiyle görüşen Fransız gazetecilerle konuşurken de o fotoğraf yanındaydı. Fotoğrafı gazetecilere gösteren Robbins, çıkarmanın 75. Yılı anmaları için Fransa’ya gittiğinde köye gidip Jeannine’in ailesini bulmak istediğini söyledi. Jeannine’in ölmüş olma ihtimalini düşünen Robbins için aşık olduğu kızı yeniden görmek pek olası değildi. Hikayeden etkilenmiş olacaklar ki, gazeteciler Robbins’le tanıştıkları yerden sadece 27 mil uzakta bir huzurevinde yaşan Jeannine’in izini bulmayı başardılar ve Robbins ve Jeannine için huzurevinde bir buluşma ayarladılar. Robbins’e müjdeyi verdiler: “O hayatta ve seni bekliyor.”

Yolları, yeniden buluşmak üzere tekrar ayrıldı


Robbins ve Jeannine’in buluşması da hikayenin kendisi kadar romantik. Birbirlerini görür görmez sarılan çift hemen birbirlerini kucakladılar. Duydukları özlem ve birbirlerine karşı hissettikleri hayranlık gözlerinden okunuyordu. Eski aşıklar, Robbins Normandiya’daki yıldönümü kutlamaları için ayrılmak zorunda olduğu için sadece birkaç saat geçirebildiler birlikte. İkisi de artık dul olan çift, tekrar görüşeceklerine söz vererek ayrıldılar.
Kaynak 1
Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Your Ads Here

Newer Posts Newer Posts Older Posts Older Posts

Daha Maraqlı

Your Ads Here

Şərhlər yüklənir ......